Etesi Pálinkafőzde és Palóc Vendégház

Pálinkafőző üzemünk 2010-ben kezdte meg működését, célul tűzve zászlajára, hogy a nógrádi, palócföldi pálinkakészítést a hagyományok tiszteletben tartása mellett egy korszerű, tiszta feldolgozást biztosító, a kor követelményeinek megfelelő irányba vigye, csatlakozva az ország nagy múltú pálinkakészítő vidékeinek hasonló felfogásban épült főzdéi sorához. Termékeinket a méltán híres magyar gyümölcsök zamatvilágának és kimagasló beltartalmi értékeinek megőrzésére törekedve kívánjuk egyedivé tenni.

A lepárlási folyamat végig kísérhető, de a családi, baráti társaságoknak akár főzési lehetőséget is biztosítunk. Célunk, hogy a cefrekészítésbe fektetett munka végül egy méltó helyen és módon elkészült párlattal térüljön meg, büszkeségre adva okot készítőjének.

Bővebben

CRUXX Gemina Wine&Spirit

A CRUXX portfólió 4-5 éve épül, új vállalkozásként kezdve a tevékenységét. Pálinkáink mellett jelentős kapacitással rendelkezünk borokból és likőrökből, de tervezzük a lepárlási teljesítmény növelését is egy olyan ésszerű határig, ami a minőség megőrzését még nem veszélyezteti.
Partnereink és a fogyasztók visszajelzései alapján a CRUXX italok valóban élvonalbeli minőségűek, őrzik a tradíciókat, de egyben innovatívak, izgalmasak is. Ennek köszönhetjük, hogy nívós éttermekbe – többek között mind az öt Michelin csillagos – vendéglátó helyre kerültünk be, kifejezetten a minőség alapján. Több mint 10 nemzeti pálinkakiválósággal, két Carton Hungaricummal rendelkezünk, de elmondhatjuk, hogy még nem volt olyan pálinkánk vagy borunk ami versenyre benevezve valamilyen érmet ne kapott volna.

Bővebben

Márkházi Pálinka

Márkháza egy csodálatos fekvésű zsákfalu a Cserhát hegység Mátra felé eső oldalán Salgótarján és Hollókő között félúton. Természeti szépsége és nyugalma minden turistát ámulatba ejt – mi is rabjává váltunk.

Vállalatunk egy baráti társaságból nőtt ki, az alapító tagokat évtizedes barátág fűzi össze. 

Vezérelvünk kettős: minőség és innováció. 

A magyar pálinka hagyományosan kettős lepárlású technológiával készül, azaz az első főzetet – vodkát – még egyszer főzni, azaz finomítani kell. Korunk kihívásaként hazánkban egyre több pálinka készül külföldi technológiával, amely a magyartól eltérő módon, kicsit illatosabb italok elkészítésére alkalmas. Ezt a kihívást egy innovatív technológia kialakításával igyekszünk megválaszolni. A finomító üst után beiktattuk az egykörös lepárlás lelkét jelentő aromaerősítő oszlopot. Ennek eredményeként pálinkáinkra illenek egyrészt a hagyományos magyar jellemzők, azaz testes, fajsúlyos italok.

Másrészt viszont illat- és íztartalomban versenyeznek a legmodernebb idegen technológiákkal. Hagyományőrző, mégis modern italokat állítunk elő.

Bővebben

Bánki Pálinkaház

“Pálinkát főzünk, s értékesítünk ugyan, de hozzá hamisítatlan, lassan feledésbe merülő vidéki, felszabadult hangulatokat, emóciókat igyekszünk újra teremteni”

Van egy izgalmas szó az angolban – „spirit” – , amelynek egyik jelentése szeszes italra utal, de a másik, talán a legfontosabb szorosan hozzá kapcsolódó jelentés, a lélek! És bizony az igazán mívesen főzött, tartott, s vigyázott magyar pálinkának lelke van, bárki megmondhatja, aki egyszer is kóstolta. Mi a Bánki Pálinkaházban nem hagyományos házi pálinkát, hanem palackozott, címeres prémium terméket állítunk elő. De az, hogy azt miként tesszük, az mutat be minket csak igazán, s teszi főzött nedűinket különlegessé.

Itt mindvégig megmarad a lelke, íze, s tisztelete a gyümölcsnek, szürettől, a főzésen át a palackozásig.

Így töltve be élettel, egyedi ízvilággal, igazán karakteres, minőségi pálinkaként feladatát az őt választó fogyasztóban …amelyre még gyümölcs korában teremtetett. Álljon meg hát egy pillanatra, zárjon ki mindent, s adja át magát e különleges párlatok nyújtotta élménynek.

Bővebben

Rézkatlan Pálinkafőzde

A magyar ember pálinkával búsul és vígad, legyen szó esküvőről, keresztelőről, vagy akár temetésről. Szőlőmunkában, vadászaton, vagy disznóvágáskor is pálinkát fogyaszt hosszú idő óta. Manapság is a családi események, kikapcsolódás, szórakozás és étkezések kísérője.
A pálinka a gyümölcs lelke.
A pálinka fogyasztásának hazánkban évszázados hagyománya van. A viszonylag stabil fogyasztási szokások ugyanakkor módosulnak: az utóbbi időben egyre nagyobb a jelentősége a minőségi pálinkák készítésének és fogyasztásának. Hiszek abban, hogy e tendencia tovább erősödik majd. Ebben a folyamatban fontos szerepet játszik a kereskedelmi főzdék előretörése.
A pálinkafogyasztási kultúrában bekövetkezett pozitív változások hosszú évek eredménye.
A Rézkatlan pálinkafőzde célja értékteremtő, és hagyományőrző tevékenységet folytatni, miközben törekszik a termékpalettáját folyamatosan bővíteni a piaci-, és fogyasztói igényeket előtérbe helyezve.

Bővebben

Butélia Palóc Pálinka Szaküzlet

Üzletünkben a pálinkakészítés eszközei, segédanyagai, kiegészítői mellett minőségi pálinkák és kapcsolódó ajándéktárgyak kaphatóak.

3100 Salgótarján, Tanács út 2.

Nyitvatartás:
H-P: 9.00-17.00
Szo: 9.00-13.00